Salarisadministrateur inschakelen

De meeste bedrijven hebben personeel in dienst, deze ontvangen maandelijks hun loon. Voor heel veel bedrijven is het loon zelfs een van de grootste maandelijkse uitgaven. Het is dan ook erg belangrijk dat het uitbetalen van het loon goed gebeurt. Om dit proces goed te laten verlopen, kun je als bedrijf een salarisadministrateur inschakelen. Een salarisadministrateur zorgt ervoor dat de processen en het uitbetalen van het loon vlekkeloos verloopt. Termen die gebruikt worden zijn salaris- of loonadministratie, wat eigenlijk op hetzelfde neerkomt.

 

Salarisadministratie, wat is dat?

De definitie van salarisadministratie zou je kunnen omschrijven als het proces van het betalen van de salarissen van je werknemers. Daarnaast moet ervoor gezorgd worden dat bepaalde bedragen goed verwerkt worden. De salarisadministratie moet goed gebeuren, werknemers zijn namelijk een belangrijke factor binnen een bedrijf. De werknemers zorgen er namelijk voor dat een bedrijf draaiende blijft en door kan groeien. Een goede salarisadministratie zorgt er voor dat de tevredenheid van de werknemers hoog blijft.

 

Taken van een salarisadministrateur

Maar, wat doet een salarisadministrateur eigenlijk? Welke taken heeft hij allemaal? Ten eerste, een salarisadministrateur verzamelt, verwerkt, controleert en archiveert allerlei gegevens van de organisatie en de werknemers. Zo weet hij waar en aan wie hij het loon moet uitbetalen. Ten tweede, wanneer er bepaalde gegevens veranderd moeten worden, moet hij hiervan op de hoogte zijn en deze zo snel mogelijk aanpassen. Ten derde, de salarisadministrateur moet ervoor zorgen dat alle bedragen op tijd aangeleverd worden. Zowel bij de werknemers als bij de belastingdienst. Ten vierde, een salarisadministrateur moet ten alle tijden vragen kunnen beantwoorden van de werknemers.

 

Veel bedrijven geven vaak aan het eind van het jaar, tijdens de feestdagen, een extraatje bovenop het normale salaris. Hier moet een salarisadministrateur van op de hoogte zijn! Niets is namelijk vervelender dan wanneer je iets hoort te krijgen en het niet krijgt. De telefoon van de salarisadministrateur staat rond deze dagen vaak roodgloeiend, omdat dit niet is doorgegeven.

(39)

Redactie

Alles over wetenschap.